Online bingo

Wie kent het niet? Bingo spelen, een van de leukste en oudste vormen van groepsspelen waarbij men een kaartje krijgt en prijzen kan winnen door als eerste een rijtje van getrokken nummers weg te strepen. Het bingo  spel werd tot voorheen veel gespeeld in bejaarde tehuizen maar is tegenwoordig een populair spel om online bingo te spelen.

Spelverloop

Het spel verloopt als volgt: alle deelnemers krijgen een formuliertje waarop ongeveer 25 cijfertjes staan. De spelleider heeft een korf met ballen erin die genummerd zijn met de nummers 1 tot en met 99. De spelleider draait net zolang aan het rad totdat er een balletje uitrolt waarna het getal wordt omgeroepen. De spelers die het getal dat op het balletje staat op hun bingo kaart hebben staan mogen deze doorstrepen. Wanneer een van de spelers 5 achtereenvolgende getallen in een rij van 5 hebben kunnen wegstrepen en dus bingo hebben, moeten bingo roepen. Wanneer iemand bingo heeft mag deze een prijs komen uitzoeken bij de spelleider. Het bingo spelen wordt beëindigd wanneer alle prijzen die er te winnen vallen zijn opgehaald of wanneer men een tijdsgebonden spel speelt, de tijd van spelen op is.

Online spelen

Wanneer bingo online wordt gespeeld zijn er grotere en meer prijzen te winnen dan op het bejaarde tehuis. Ook is het vaak niet tijdsgebonden en speelt met een aantal ronden. Ook is het mogelijk om punten te sparen om prijzen achteraf te kunnen ''kopen'' met deze punten. Online bingo spelen stijgt in populariteit en kan even gezellig zijn door met vrienden tegelijkertijd in de zelfde bingo ronde mee te spelen. Wil je dit spel eens uitproberen? Er zij vele bingorooms die je kunt bezoeken. Echter is de ene bingoroom de andere niet. Wij raden je aan reviews te lezen en hierop  je keuze voor een bepaalde bingoroom te baseren. Enkele betrouwbare bingo review websites zijn: